ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 με
λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, κρεμμύδι και κόκκινες φακές φτιάξαμε ένα νοστιμότατο και
πολύ υγιεινό φαγητό που τα παιδιά τίμησαν δεόντως. Επίσης μαγειρέψαμε μακαρόνια
και μια σάλτσα με σόγια, τριμμένη ντομάτα, κρεμμυδάκι, πιπεριά, μανιτάρια και
κολοκυθάκι. Την ίδια σάλτσα χρησιμοποιήσαμε και την τυλίξαμε σε ζύμη για
σογιοπιτάκια. Ειδικά τα τελευταία τα τίμησαν όχι μόνο οι μαθητές της τάξης μας,
αλλά και οι δάσκαλοι και πολλοί άλλοι μαθητές του σχολείου μας.
Με αφορμή τα όσπρια τα παιδιά είχαν
την ιδέα να κάνουν μια κατασκευή με όσπρια και να δώσουν το δικό τους μήνυμα
για υγιεινές και σωστές διατροφικές
επιλογές.